VIDEO/Renato Usatîi, despre turul doi al alegerilor prezidențiale: ce-i cere Maiei Sandu

Liderul ”Partidului Nostru”, Renato Usatîi, susţine un briefing de presă în contextul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, care se va desfăşura duminică, 15 noiembrie.

Astfel, Renato Usatîi are zece întrebări către Maia Sandu. Acestea au legătură cu: activitatea școlilor cu predare în limba rusă, de ce nu există o decizie concretă în privința stabilirii perioadei maxime pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate, dar și alte chestiuni pe care Usatîi le consideră importante.
Usatîi a transmis mai multe întrebări de la alegătorii, vorbitori de limba rusă, pentru Maia Sandu la care lidera PAS ar trebui să răspundă și la care aceștia așteaptă răspuns.

Printre acestea sunt cele ce țin de prescripțiile la medicamente care să fie scrise în toate limbile minorităților naționale din Republica Moldova. Renato Usatîi spune că se așteaptă un răspuns privind ziua de 9 mai, ce sărbătorim Ziua Victoriei sau Ziua Europei, despre închiderea școlilor cu predare în limba rusă sau unirea cu România.

Usatîi spune că el crede că principala problemă a Republicii Moldova este corupția.

„Cum am mai spus, luați singuri deciziile, nimeni nu are voie să vă conducă și să vă arate ce să faceți, dar faptul că eu sunt împotriva pungilor și corupției știe toată țara. O să vedem ce va fi pe 15, dar eu știu că eu cu voi, suntem mulți, toată țara și că împreună vom distruge acest tărăboi care a rămas după Plahotniuc și pe care îl apară cu atâta înverșunare Dodon”, a menționat Renato Usatîi.

Dosar Media

Ai o noutate?