VIDEO/Primul pas a fost făcut – Astăzi vom afla dacă Dodon va fi exclus din cursa pentru prezidențiale

Un grup de reprezentanți ai Partidului Politic ”Partidul Nostru”, în frunte cu liderul acestuia, Renato Usatîi, au depus la Comisia Electorală Centrală o cerere prin care solicită excluderea lui Igor Dodon din cursa electorală. Aceștia au cerut ca examinarea să fie publică.

”Eu, împreună cu avocații, vreau să particip la acest proces. Să fie totul transparent, ca toată mass media să poată să transmită online această ședință. Să vadă toată țara ce se va întâmpla la această ședință. Dodon a încălcat grav legea, el doar pentru tipărirea ziarelor a cheltuit mai mulți bani, decât a declarat el la CEC. Nu trebuia să vin eu azi la CEC, dar reprezentanții poliției, cei care documentează și cazul de la Tipografia ”Universul”, dar ei se ocupă cu altceva, cu organizarea protestelor în susținerea lui Dodon”, a declarat Renato Usatîi.

Liderul PN, susține că Igor Dodon a cheltuit milioane de euro pe care nu i-a declarat, aceasta constituind o încălcare gravă ce poate constitui motivul excluderii lui din cursa electorală.

Staff-ul lui Igor Dodon anunță că a sesizat organele de drept după ce mai mulți reprezentanți ai opoziției au depistat la tipografia de stat Universul din centrul capitalei mai multe ziare electorale care ar fi fost tipărite aici într-un tiraj mult peste cel declarat.

Reprezentanții lui Dodon spun că este vorba despre o acțiune ilegală de blocare a materialelor cu caracter electoral, organizată de către reprezentanții oponentului și au sesizat observatorii naționali și internaționali.

Dosar Media

Ai o noutate?