VIDEO/ Primele declarații ale Violetei Ivanov după ce a votat – pe cine vrea în țară

Astăzi, Republica Moldova își alege președintele. Candidații deja și-au exercitat dreptul al vot dis de dimineață și au venit cu mesaje diferit, răspunzând evaziv, dar conform legii, pentru ce au votat.

Candidatul Patidului ȘOR, Violeta Ivanov a declarat că a votat pentru pensii și salarii mai mari, asta deși, împuternicirile președintelui sunt limitate în acest sens, această competență  revenindu-i Guvernului și Parlamentului. Totodată, Ivanov menționează că a votat pentru un viitor aici în țară.

“Am votat pentru o Moldovă prosperă, pentru o Moldovă dezvoltată, cu economie avansată, cu o infrastructură dezvoltată. Am votat pentru copii și nepoții noștri, ca să aibă un trai decent aici, în țară. Am votat pentru pensii și salarii și un trai decent pentru părinții și buneii noștri care le merită, pentru ca satele noastre să prospere, ca oamenii să se bucure de aceleași condiții ca și cei de la oraș, pentru o Moldovă înfloritoare, pentru agricultură dezvoltată așa cum noi merităm”, a declarat Violeta Ivanov.

Astăzi,1 noiembrie 2020, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot își aleg președintele. Șeful statului – garantul suveranității, independenței naționale, al unității și integrității teritoriale a țării. Secțiile de votare s-au deschis la ora 07:00 și vor fi gata să primească alegătorii până la ora 21:00.

Amintim că, Comisia Electorală Centrală a înregistrat opt concurenți electorali, dintre care șapte sunt desemnați de formațiuni politice. Președintele în exercițiu, Igor Dodon, candidează independent.

Înregistrarea lui Andrian Candu, candidatul Partidului “Pro Moldova”, a fost respinsă după ce autoritatea electorală a identificat mai multe nereguli în listele de subscripție prezentate de grupul de inițiativă.

Pentru a fi declarat valabil, la scrutin trebuie să participe cel puțin 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

Acesta este cel de-al patrulea scrutin prezidențial de la declararea Independenței.

Dosar Media

Ai o noutate?