sandu-1

VIDEO//Primele declarații ale potențialului președinte Maia Sandu, după închiderea secțiilor de vot

Lidera PAS, Maia Sandu, care a luptat în această campanie pentru funcția de președinte, a făcut primele declarații după închiderea urnelor. Aceasta  le-a mulțumit tuturor cetățenilor pentru votul și încrederea pe care i-au oferit-o cetățenii.

”Vă mulțumesc din suflet pentru încrederea oferită. Am asistat la o mobilizare extraordinare. În pofida crizei sanitare și a campaniei murdare, oamenii au ieșit masiv la vot”, a declarat ea. Mulțumesc tuturor celor care au votat, celor care au făcut sute de kilometri ca să voteze! E o mobilizare fără precedent, e un record istoric”, declară Maia Sandu.

Maia Sandu câștigă alegerile prezidențiale. Cel puțin asta arată rezultatele Exist- poll, realizate de compania Intelect Grup și Asociația ” Spero”.  Potrivit sondajului efectual de la ieșirea de la urnele de vot, Maia Sandu  acumulează 54,8, iar Igor Dodon – Igor Dodon acumulează – 45,2,

Sondajul însă nu reprezintă opțiunile de vot ale cetățenilor din afara țării.

Au rămas clipe numărate până când vom afla cine câștigă alegerile prezidențiale și cine va conduce țara în următorii ani. În acest an putea asista o rocadă a procentajului care a fost acumulat de candidați în anul 2016.

Acum patru ani, candidatul PSRM Igor Doodn şi adept al politicilor Moscovei a fost ales preşedinte. Peste 55% dintre voturi au mers către Igor Dodon, în timp ce aproape 45% dintre moldoveni au votat cu Maia Sanda, candidata partidului proeuropean Acţiune şi Solidaritate.

Pentru prima dată în istoria recentă a Republicii Moldova, diaspora s-a mobilizat masiv, ajungând la 250 de mii de alegători.

Alegerile prezidențiale în Republica Moldova au avut loc pe data de 30 octombrie 2016.

Dosar Media

Ai o noutate?