Sursa foto: colaj cotidianul

VIDEO// Moldovenii, lăudați la New York de președintele american Biden pentru felul în care au votat la 11 iulie – Reacția Maiei Sandu

Astăzi, la New York, are loc cea de-a 76-a Adunare Generală a ONU are loc în contextul unei crize climatice de amploare și pe fondului unui nou val al pandemiei de Covid-19. La eveniment participă și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Surpriză sau nu, președintele american, Joe Biden, a ținut să aprecieze modul în care au votat cetățenii Republicii Moldova la alegerile din 11 iulie 2021.

Mai mult, Biden a specificat că ceea ce s-a întâmplat la scrutinul din vara acestui an este un element al democrației.

”Adevărul este că lumea democratică este oriunde. Trăiește în activiști anticorupți, apărători ai drepturilor omului, jurnaliști, luptători pentru pace. Trăiește în mândrii moldoveni care au obținut o victorie răsunătoare pentru forţele democraţiei, oferind un mandat puternic de a lupta împotriva corupției politice și pentru a construi o economie mai incluzivă”, a declarat Joe Biden la dezbaterile generale ale celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. VIDEO

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care se află la New York, a ținut săi mulțumească președintelui american.

”Realizările noastre se văd și la New York. Mulțumim domnului Joe Biden, Președintele Statelor Unite, pentru aprecierea alegerii concetățenilor noștri de a lupta pentru democrație, a combate corupția și a dezvolta o economie mai incluzivă, în cadrul mesajului Domniei sale de la tribuna ONU”, a menționat Maia Sandu.

Cea de-a 76-a Adunare Generală a ONU are loc în contextul unei crize climatice de amploare și pe fondului unui nou val al pandemiei de Covid-19.

Potrivit CNN, Joe Biden le-a propus liderilor globali o cooperare globală în ceea ce privește pandemia și problemele de mediu, subliniind că „succesul tuturor este legat și rezolvarea acestor probleme”.

Dosar Media

Ai o noutate?