VIDEO// Maia Sandu, apel către democrațiile lumii: ,,Nu mai adăpostiți fugari, deschideți-vă…”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a susținut miercuri un discurs în cadrul Conferinței Internaționale Anticorupție de la Washington, făcând un nou apel la guvernele democratice să ofere asistență autorităților de la Chișinău în aducerea marilor corupți în fața justiției.

În alocuțiunea sa, șefa statului a vorbit despre importanța luptei cu corupția, menționând importanța acesteia pentru menținerea democrației și a voinței politice pentru susținerea acestor politici.

Totodată, aceasta a pus accent și pe necesitatea unor eforturi din partea statelor democratice, în vederea eliminării posibilităților ca banii furați din alte state, să fie cheltuiți de cei care i-au furat în jurisdicțiile acestora.

“Moldova este supusă unor atacuri hibride din partea Rusiei și grupărilor corupte susținătoare de Rusia, care se bucură de banii furați din Moldova. Avem nevoie de o transformare majoră în democrațiile stabilite pentru a ne asigura că hoții nu folosesc banii furați acolo. Nu mai adăpostiți fugari, deschideți-vă propriile investigații dacă vreți să ajutați serios Moldova”, a menționat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Maia Sandu se află într-o vizită oficială la Washington, acolo unde a avut deja întrevederi cu mai mulți oficiali, printre care președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, administratoarea USAID, Samantha Power, secretara de stat pentru energie a SUA, Jennifer Granholm, membrii ai Comisiei pentru relații externe din Senatul SUA, cu comunitatea din diaspora și cu conducerea Fondului Monetar Internațional

Dosar Media

Ai o noutate?