VIDEO// Începe show-ul opoziției în Parlament? ”Chiar vrei să plângi” – Socialistul Vasile Bolea are întrebări ”serioase” pentru Gavriliță

Începe show-ul opoziției în Parlament? Asta ne întrebăm încă de la prima ședință a Parlamentului. Astăzi, Guvernul Gavriliță se află în fața deputaților pentru a cere vot de încredere. Încă imediat după discursul candidatului la funcția de premier, Natalia Gavriliță, opoziția nu a ezitat să vină cu declarații ”incomode”.

”Chiar vrei să plângi”, a fost replica socialistului Vasile Bolea, care a acordat prima întrebare din partea opoziției.

”V-am ascultat atent, chiar vrei să plângi. Cu o zi înainte ați închis accesul presei. Pe viitor cred că presa va fi bătută cu picioarele”, a declarat Vasile Bolea.

Deputatul socialist se arată nemulțumit de modul în care viitorul Guvern vrea să reformeze justiția.

”Ați scris aceste aberații doar pentru că e la modă să vorbiți de antrenarea experților internaționali”, a spus deputatul Vasile Bolea.

În replică, Natalia Gavrilișă a explicat că este o reformă pe care oamenii și-o doresc și asta contează.

”Asta doresc cetățenii. Parlamentele precedente au vorbit mult despre reforma justiției, dar de fapt au călcat în picioare dreptatea oamenilor. A venit timpul să trecem la exemple hotărâte, inclusiv după exemplul altor state din Balcani care au reușit să curețe sistemul de corupție”, a menționat Gavrilița.

De asemenea, Vasile Bolea s-a declarat nemulțumit că la formarea Guvernului nu s-a respectat cota femeilor.

„Cum credeți, Curtea Constituțională peste cât timp va anula învestirea Guvernului, peste 100 de zile, peste șase luni sau unii miniștri se vor declara femei?”, a întrebat Bolea. „Să faceți o sesizare la Curtea Constituțională”, a răspuns Natalia Gavrilița.

Natalia Gavrilița a prezentat mai multe obiective ale viitorului Guvern.

Printre acestea: Pachet legislativ privind sistemul justiției și confiscarea averilor ilice, simplificarea drastică a regulilor de activitate pentru ÎMM, încurajarea tinerilor și femeilor în afaceri, creșterea salariilor până la 15 mii de lei, dezvoltarea capacităților de asimilare a fondurilor pentru dezvoltare Infrastructura subdezvoltată, dezvoltarea infrastructurii, inclusiv 2 miliarde de lei anual pentru modernizarea economică a satelor, majorarea pensiei minime până la 2 mii de lei în trimestrul patru al acestui an, compensarea integrală a medicamentelor pentru cei cu pensii minime, creșterea îndemnizațiilor, întreprinderea pașilor pentru integrarea în UE.

Dosar Media

Ai o noutate?