VIDEO/Dodon încearcă să dreagă busuiocul – se scuză în fața diasporei după ce a declarat că trăiește într-o lume paralelă

Igor Dodon îndeamnă moldovenii din străinătate să iasă la vot, pe 15 noiembrie. Mai mult, candidatul independent, dar susținut de Partidul Socialiștilor, la prezidențiale a declarat că nu a jignit diaspora, iar interpretările în acest sens sunt lansate de oponenții politici.

 „Eu doresc să vă întoarceți acasă și am spus doar că votul dvs este geopolitic și diferit de cum a fost în țară. Noi vrem să lansăm cât mai multe programe prin care cetățenii noștri să revină în țară”, a declarat Dodon în cadrul unei noi ediții online ”Igor Dodon răspunde”.

Igor Dodon a menționat că va negocia și în acest an cu autoritățile ruse amnistierea moldovenilor care au încălcat regimul de ședere, ”dar pentru a beneficia de aceasta ar fi bine să aibă ștampila votat în pașaport”.

Amintim că, pe 2 noiembrie, Igor Dodon a declarat că diaspora reprezintă ”un electorat paralel” ale cărui preferinţe se află ”în disonanţă” cu preferinţele majorităţii cetăţenilor din interiorul R. Moldova.

Totodată,  pe 3 noiembrie, Igor Dodon a susținut o conferință de presă în care a continuat atacurile asupra diasporei, care a demonstrat o mobilizare fără precedent în turul I al alegerilor prezidențiale și care l-a votat în proporție foarte mica.

Acesta a îndemnat cetățenii să meargă la vot în turul II al alegerilor, menționând că “să nu ne decidă soarta cei care nu sunt acasă”.

 

Dosar Media

Ai o noutate?