VIDEO//Dodon dă de înțeles că PSRM nu va merge la consultări cu Maia Sandu

Liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei noi ediții a emisiunii online ”Președintele Igor Dodon răspunde” a dat de înțeles că fracțiunea PSRM ar putea să nu participe astăzi la consultările cu președintele țării, Maia Sandu.

”Astăzi este Ședința Parlamentului, să vedem dacă vom reuși să mergem. La parlament sunt subiecte importante, inclusiv să acordăm bani pensionarilor. Eu cred că este mai important să oferim bani lor, decât să mergem la aceste consultări.”, a declarat Igor Dodon.

La scurt timp și președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, dar și Marina Tauber, reprezentant al Platformei Pentru Moldova, au anunțat în cadrul ședinței parlamentului că îi solicită Președinției să amâne consultările pentru o altă zi întrucât ”agenda parlamentului este una foarte încărcată”.

”Noi nu vom merge astăzi la consultări, o invităm pe doamna Sandu în parlament, dacă mai este nevoie de aceste consultări sau să le programeze pentru o altă zi când deputații nu vor fi la muncă”, a declarat Tauber

Amintim că Maia Sandu a anunțat în ajun că va discuta astăzi despre dizolvarea Parlamentului cu fracțiunile parlamentare. Potrivit comunicatului emis de Președinție, consultările vor începe la ora 13.00 şi vor dura până la ora 16.00.

Maia Sandu a acordat câte o jumătate de oră fiecărei fracţiuni. Primii sunt aşteptaţi deputaţii partidului ŞOR, apoi cei ai partidului Pro Moldova. Urmează Partidul Democrat, Platforma DA şi Partidul Acțiune și Solidaritate. Consultările se încheie cu deputaţii PSRM.

Deputații sunt invitați la consultări începând cu ora 13:00, după cum urmează: 

13:00 – Partidul „Șor”
13:30 – „Pro Moldova”
14:00 – Partidul Democrat din Moldova
14:30 – Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”
15:00 – Partidul Acțiune și Solidaritate
15:30 – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

Potrivit art. 85 din Constituție, în cazul imposibilităţii formării Guvernului sau al blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni, preşedintele Republicii Moldova, după consultarea fracţiunilor parlamentare, poate să dizolve Parlamentul. Parlamentul poate fi dizolvat, dacă nu a acceptat votul de încredere pentru formarea Guvernului, în termen de 45 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

Dosar Media

Ai o noutate?