VIDEO din sala de judecată: Dodon pe banca acuzaților în dosarul ”Energocom”

Astăzi, 6 octombrie, are loc o nouă ședință de judecată în dosarul „Energocom”, în care fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu. Prima ședință de judecată care a avut loc pe 26 septembrie a fost anulată pe motivul că unul dintre judecătorii care face parte din complet nu s-a prezentat la examinarea cauzei, invocând că se află într-o deplasare de serviciu.

Igor Dodon este învinuit de faptul că în perioada 2008-2009, când deținea funcția de ministru al economiei și comerțului, ar fi aprobat un contract de achiziție a energiei electrice, contrar atribuțiilor sale. SA „Energocom” avea deja negociate și încheiate două contracte de furnizare a energiei electrice la un preț mai ieftin cu aproape 30%.

Statul ar fi fost prejudiciat atunci cu aproape 124 de milioane de lei, bani care au fost transferați ulterior pe conturile unor companii off-shore.

Potrivit procurorilor, aceste acțiuni au dus la majorarea tarifelor la energia electrică pentru cetățenii din R. Moldova.

Dosar Media

Ai o noutate?