Foto:dosarmedia.md

VIDEO! Dezbateri electorale între Igor Dodon și Maia Sandu – ce a făcut Dodon

Candidatul la prezidențiale din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu l-a invitat pe candidatul independent, dar susținut de PSRM, Igor Dodon la dezbateri electorale pe o platformă neutră.

Deși Maia Sandu a lansat acest apel de ceva vreme, Igor Dodon s-a lăsat așteptat, însă într-un final, totuși nu a venit la dezbaterile electorale, organizate de PAS, cu doar cinci zile înainte de scrutinul prezidențial. Maia Sandu însă l-a așteptat și a reiterat anumite întrebări importante pe care a dorit să i le adreseze contracandidatului său.

”Din păcate Igor Dodon după patru ani de mandat, la ieșire din această funcție, refuză să vină și să răspundă la întrebări importante. Astăzi, noi am vrut să avem o dezbatere pe teme economice. El a scris doar un raport, plătit din bani publici. Aș fi vrut să îl întreb de ce Igor Dodon nu a avut nici o vizită în țări, care sunt parteneri comerciali importanți”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu i-a reproșat candidatului Igor Dodon că, Guvernul, asupra căruia Dodon a avut controlul total în ultimul an de zile, nu a avut competența să rezolve problemele oamenilor, agravate din cauza pandemiei. Mai mult decât atât, Sandu a avut și un îndemn către alegători.

Pe 1 noiembrie puterea este în mâinile noastre, pe 1 noiembrie noi putem să corectăm lucrurile. Știu că unii dintre dumneavoastră sunteți dezamăgiți, noi vă spunem că se poate”, a conchis Sandu.

Candidata prezidențială Maia Sandu creditată în sondajele de opinie cu șansele cele mai mari de a-l învinge pe președintele Igor Dodon la alegerile din 1 noiembrie i-a cerut repetat șefului statului să participe la o dezbatere publică cu ea, pe 27 octombrie. Dodon s-a separat de ceilalți șapte candidați, spunând că nu va participa la dezbateri înainte de primul tur și că preferă să se întâlnească cu alegătorii. Partidul Maiei Sandu, PAS, și alți concurenți electorali spun că președintele evită dezbaterile pentru a nu răspunde unor întrebări incomode despre primii patru ani de președinție și despre relațiile sale cu fostul oligarh fugar Vlad Plahotniuc.

 

Dosar Media

Ai o noutate?