VIDEO// Ce se întâmplă în aceste momente acasă la Igor Dodon: Procurori, ofițeri SIS și avocații fostului președinte sunt la fața locului

VIDEO// Ce se întâmplă în aceste momente acasă la Igor Dodon: Procurori, ofițeri SIS și avocații fostului președinte sunt la fața locului

Fostul președinte al țării, Igor Dodon, s-a pomenit în această dimineață cu procurorii la ușă. Potrivit Marianei Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Dodon este acuzat de trădare de patrie, corupere pasivă și îmbogățire ilicită.

„Perchezițiile se efectuează inclusiv la alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasiva) art.181/2( acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337( trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită)”, a declarat confirmat Mariana Cherpec, procurorul responsabilă de comunicare cu mass-media.

Avocatul lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, cel care a ajuns acum câteva minute acasă la Igor Dodon, a refuzat să spună dacă a fost contactat în această dimineață de clientul său în privința perchezițiilor care au avut loc la domiciliul fostului șef de stat, menționând că ulterior va veni cu anumite informații.

”Stimați domni, se va încheia măsura, vom ieși si vom spune. Până când nu discut cu clientul meu, nu am voie să comentez”, a declarat Lebedinschi jurnaliștilor.

De precizat că săptămâna trecută procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordonanța privind repornirea urmăririi penale în dosarul „kuliok”.

Dosar Media

Ai o noutate?