Foto: deschide.md

VIDEO// Băsescu, în Parlamentul European: ”Mica Republică Moldova are la est armata rusă și la vest o Uniune care parcă ezită să îi deschidă porțile”

Fostul președinte al României Traian Băsescu, a menționat de la tribuna Parlamentului European că Republica Moldova trebuie să facă parte din familia Uniunii Europene fără ezitări. Băsescu a afirmat ferm că: ”Republica Moldova ne-a demonstrat că este un stat mai european decât unele state membre a UE”.

”Mica Republică Moldova are la est armata rusă și la vest o Uniune care parcă ezită să îi deschidă porțile. Cer ca Uniunea Europeană să acorde statutul de stat candidat pentru Republica Moldova”, a declarat fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Și fostul premier al României, Dacian Cioloș a spus un ”DA” ferm parcursului european al Republicii Moldova, susținând și promovând acceptarea Republicii Moldova drept stat candidat la aderarea UE.

”Nu doar ucrainenii dar și vecinii lor moldoveni ne-au demonstrat că sunt cu inima mare. Atât statul cât și cetățenii Moldovei au ajutat ucrainenii și au acționat ca europenii, cu toate că suferă și ei de agresiunea rusă. Prin acest comportament, Republica Moldova și-a câștigat locul în familia noastră și din partea noastră trebuie să existe un singur răspuns – DA! Trebuie doar să găsim metodele potrivite de a duce Moldova în familia europeană”, a menționat Dacian Cioloș.

În plenul Parlamentului European are loc examinarea privind adoptarea rezoluții pentru acordarea statutului de stat candidat la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova. Despre aceasta a anunţat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Turcan Ana

Ai o noutate?