VIDEO//Atac armat la Kiev: Mașina consilierului prezidențial, ciuruită de gloanțe – Zelenski revine de la New York

Atac armat la Kiev! S-au tras zece focuri de armă în mașina consilierului prezidențial al lui Vladimir Zelenski.

Infractorii au deschis focul asupra automobilului primului consilier al președintelui ucrainean, Serghei Șefira, transmite Poliția națională a Ucrainei.

Atac armat la Kiev: Mașina consilierului prezidențial, ciuruită de gloanțe

Din imaginile făcute de poliție se poate vedea că gloanțele au fost trase în parbrizul automobilului. Presa ucraineană scrie că în șofer au nimerit trei gloanțe. Acum el este internat în spital, în secția reanimare.

Însuși, Serghei Șefir nu a avut de suferit. Colegii acestuia presupun că atacatorul a tras în parbriz, întrucât presupunea că consilierul se va afla la volanul mașinii.

Zelenski revine la Kiev după atacul armat asupra consilierului său

Președintele Ucrainei revine la Kiev de la New York, unde a participat la Adunarea Generală a ONU, după tentativa de asasinare a primului său consilier. Volodimir Zelenski a spus într-un video pe Facebook că atacul armat asupra lui Serghei Șefir reprezintă o slăbiciune din partea autorului și că răspunsul va fi pe măsură, scrie unian.net.

„Imediat după ce am ținut un discurs la Adunarea Generală a ONU revin la Kiev. Nu știu cine deocamdată stă în spatele acestui atac. Fie că sunt forțe din interior, fie din exterior, nu le consider puternice. Să transmiți „salutări” prin împușcături din pădure în direcția prietenului meu este o slăbiciune, dar răspunsul va fi pe măsură”, a declarat Volodimir Zeleski.


Citește și: Maia Sandu anunță de la New York despre sporirea relațiile comercial-economice moldo-elvețiene

Dosar Media

Ai o noutate?