VIDEO// Ambasadorul rus la Varșovia a fost stropit cu vopsea roșie, în timp ce se afla în cimitirul soldaților sovietici

Ambasadorul Rusiei la Varșovia, Serghei Andreev, a fost stropit cu vopsea roșie de mai mulți manifestanți anti-război. Incidentul a avut loc în timp ce înaltul diplomat depunea o coroană de flori la cimitirul soldaților sovietici din capitala Poloniei.

Imaginile filmate acolo îl arată pe ambasadorul rus plin de vopsea pe haine și pe față. Nu doar el a fost atins de substanța colorată, ci și soția sa și mai mulți oficiali care îl însoțeau.

Mulțimea din jurul lui Andreev a scandat „fasciștii” în timp ce vopseaua era aruncată peste grupul de diplomați ruși.

Polițiștii polonezi au ajuns câteva minute mai târziu la fața locului și i-au ajutat pe diplomații ruși să ajungă la mașinile lor.  Potrivit Sky News, imaginile cu incidentul au fost difuzate și de agenția de știri rusă RIA, dar înregistrarea audio a mulțimii care scanda „fasciștii” a fost eliminată ulterior. 

În urmă cu câteva zile, monumentul dedicat soldaților sovietici din cimitirul aflat la Varșovia a fost vandalizat, scrie presa poloneză.

Turcan Ana

Ai o noutate?