Foto: ipn.md

Va fi sau nu declarat neconstituțional Partidul ȘOR – Ce spune Veronica Dragalin

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin a declarat într-un interviu pentru Euronews că există un dosar penal în care se investighează finanțarea ilegală a Partidului Șor și dacă se ajunge la o finalitate s-ar putea ca entitatea să fie lichidată.

„Noi avem un dosar penal care vizează și partidul Șor. Investigăm finanțarea ilegală a unui partid politic și dacă ajungem la finalitate cu o condamnare, inclusiv a partidului Șor ca persoană juridică, ar fi posibilă lichidarea partidului Șor. Din punct de vedere al Codului Penal, asta este calea pe care Procuratura Anticorupție o urmează”, a afirmat ea.

Șefa Procuraturii Anticorupție a vorbit și despre cazul lui Veaceslav Platon care se află la Londra. Întrebată când o să fie adus Platon în Republica Moldova, Dragalin a dat detalii despre demersurile procurorilor moldoveni.

Noi, procurorii, avem legi pe care trebuie să le respectăm. Jurnaliștii de multe ori au surse, au posibilități de a face lucruri pe care noi, procurorii, nu le putem face. Un procuror din Moldova nu poate să zboare la Londra să-l caute Platon.

Noi trebuie să respectăm legile care există în sistemul internațional, de a ne adresa prin comisii rogatorii ca statul străin să depună eforturi de a căuta persoana în țara respectivă, prin respectarea legilor din țara aceea.

Noi, în Republica Moldova, am luat toate măsurile necesare să ne adresăm statului străin să-l caute pe domnul Platon și să ne dea un răspuns prin canalele oficiale”, a afirmat ea.

Întrebată câți bani sunt sub sechestru în Republica Moldova din banii lui Platon, Dragalin a afirmat că în acest moment nu dispune de o cifră exactă.

Dosar Media

Ai o noutate?