Va declara Putin război pe 9 mai? Răspunsul de la Kremlin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că nu există nicio șansă ca președintele rus Vladimir Putin să declare război Ucrainei pe 9 mai, Ziua Victoriei Rusiei, respingând aceste informații ca fiind “prostii”.

Întrebat care sunt șansele ca Putin să declare război de Ziua Victoriei, Peskov a spus că “niciuna”, adăugând: “Niciuna”: “Nu, este un nonsens”.

Peskov a respins, de asemenea, rapoartele potrivit cărora Putin ar putea folosi Ziua Victoriei pentru a anunța mobilizarea în țară, ceea ce ar permite guvernului nu doar să adune trupe, ci și să pună economia pe picior de război.

Analiști și oficiali occidentali au declarat anterior că sunt de părere că pe 9 mai, după mai bine de două luni în care a numit invazia Ucrainei o “operațiune militară specială”, Putin ar putea declara oficial război, potrivit CNN.

9 mai, cunoscută ca “Ziua Victoriei” în interiorul Rusiei, comemorează înfrângerea Germaniei în 1945. Este marcată printr-o paradă militară la Moscova, iar liderii ruși stau în mod tradițional pe mormântul lui Vladimir Lenin din Piața Roșie pentru a o observa.

Dosar Media

Ai o noutate?