Usatîi: Planul lui Dodon dacă pierde alegerile este să fie prim-ministru, dacă nu – îl va propune pe Năstase

După întrevederea cu Maia Sandu, liderul Partidului Politic ”Partidul Nostru” a organizat o transmisiune live în cadrul căreia a declarat că deocamdată nu au ajuns la un compromis împreună cu Maia Sandu privind unirea forțelor în turul doi de scrutin.

”Astăzi am discutat cu Maia Sandu. Dumneaei mi-a comunicat că a declarat anterior că pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, dar ru încă nu am auzit detalii privind un mecanism despre cum putem realiza acest lucru” a declarat Renato Usatîi

Potrivit lui, juriștii Partidului Acțiune și Solidaritate îi vor prezenta detalii despre modul cum poate fi dizolvat Parlamentul Republicii Moldova în cel mai scurt timp.

”Modalitatea mea de a dizolva parlamentul, conform Articolului 2 din Constituție, este cea pe care o așteaptă cetățenii. Pe ei nu-i interesează procedură, dar rezultatul. Eu sunt ferm convins că putem obține o victorie doar prin primul decret de dizolvare a Parlamentului. Dumnealor spun că au altă poziție, să nu accepte candidatura prim-ministrului din partea majorității actuale și în așa mod pot provoca alegeri parlamentare anticipate.  Nu, pentru că azi deja Dodon are planul 1, 2 și așa mai departe” declară Renato Usatîi.

Renato Usatîi nu a declarat tranșant că o susține pe Maia Sandu.

”Trebuie să curățim țara. Pe cine vor vota cetățenii care m-au susținut depinde de pașii pe care îi vor face candidații. Depinde ce va spune Maia Sandu. Igor Dodon nu poate vorbi despre curățarea corupției. Planul unu al lui Dodon este că dacă pierde alegerile să fie el prim-ministru, dar dacă nu, atunci îl va propune pe Năstase la funcția de prim-ministru. Eu pledez și cer ca Maia Sandu să iasă să explice ce va face cu dizolvarea Parlamentului. Pe Dodon nimeni nu o să-l creadă. Dacă Maia Sandu spune că cetățenii vor schimbare, înseamnă că cetățenii vor schimbare nu medalii” a adăugat Usatîi

Liderul Partidului Politic ”Partidului Nostru” susține că acum este în așteptarea propunerilor din partea PAS după care va veni cu alte detalii.

Dosar Media

Ai o noutate?