Usatîi, după închiderea secțiilor: avem probe foto și video cum se plăteau bani cash transnistrenilor

Candidatul Partidului Nostru la alegerile prezidențiale, Renato Usatîi, a făcut primele declarații după închiderea secțiilor de votare. Așadar, pe lângă faptul că Usatîi le-a mulțumit alegătorilor, acesta a declarat că deține probe foto și video despre cum alegătorii care au fost aduși din stânga Nistrului să voteze, primeau bani cash pentru votul lor.

”Astăzi, a avut loc primul scrutinul electoral, după ce în 2016 a fost modificată vârsta. Vreau să le mulțumesc tuturor care m-au susținut. Am văzut că au apărut așa numite sondaje, ele sunt niște aberații. Noi astăzi am stabilit mai multe încălcări grave. Au foste peste 40 de obiecții și o contestație la CEC. Avem probe video cum se achitau voturile cu bani cash, dar și cum se transportau alegătorii. Cei care au organizat aceste încălcări, va trebui să răspundeți”, a declarat Renato Usatîi.

Comisia Electorală Centrală a indicat că pentru alegerile preşedintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020 au fost constituite, în total, 2.143 de secţii de votare. Dintre acestea, 139 de secţii de votare au fost constituite pentru cetăţenii Republicii Moldova aflaţi peste hotarele ţării, iar 42 de secţii de votare au fost organizate pentru cetăţenii cu drept de vot din localităţile din stânga Nistrului (Transnistria), municipiul Bender şi unele localităţi ale raionului Căuşeni.

Dosar Media

Ai o noutate?