Urmează demisia Guvernului? Ion Chicu și Maia Sandu au avut o primă discuție – detalii

Președintele ales al Moldovei, Maia Sandu, avut o discuție telefonică cu prim-ministrul Ion Chicu.

Potrivit unui anunț publicat pe Facebook, Maia Sandu i-a spus lui Chicu că bugetul prezentat de Guvern nu este în măsură să ajute cetățenii, ci dimpotrivă, conține scheme din care deputați corupți vor scoate bani în continuare.

„Țara are nevoie de un alt parlament și de un alt guvern. Demisia guvernului este cea mai scurtă cale spre acest obiectiv”, a conchis Maia Sandu.

Premierul Ion Chicu a venit și el cu precizări, după apelul telefonic pe care l-a avut cu președintele ales, Maia Sandu.

„În cadrul discuției, prim-ministrul Chicu a solicitat respectuos tuturor forțelor politice din Parlament să examineze minuțios proiectele bugetar-fiscale, pentru că este convins că Președintele ales înțelege foarte bine riscurile intrării în noul an fără buget aprobat”, menționează șeful Executivului.

Guvernul este gata să prezinte argumente/explicații pe orice virgulă/cifră din acele proiecte în Parlament. Orice amendament al deputaților va fi examinat și avizat de Guvern, iar deputații vor decide asupra textului final al acestor legi.

Premierul împărtășește pe deplin opinia Președintelui ales – ”acest Parlament trebuie urgent dizolvat”

Dosar Media

Ai o noutate?