Unitățile forțelor armate armene încă nu s-au retras definitiv din Azerbaidjan

Unitățile forțelor armate armene încă nu s-au retras definitiv din teritoriile Azerbaidjanului, despre asta anunță ministrul Afacerilor Externe al Republicii Azerbaidjan, Jeyhun Bayramov.

Armenia nu își îndeplinește toate angajamentele asumate conform Declarației Trilaterale. Acest fapt este inacceptabil”, a declarat Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Azerbaidjan, Jeyhun Bayramov.

Potrivit Ministrului, începând cu luna august, aproximativ 2.700 de mine produse în Armenia, în anul 2021, au fost descoperite pe teritoriul Azerbaidjanului. Ministrul de Externe a subliniat că structurile internaționale de resort au fost deja informate despre acest fapt.

“Neîndeplinirea de către Armenia a obligațiilor sale este inacceptabilă și reprezintă o lovitură pentru procesul de normalizare în perioada post-conflict”, a declarat Jeyhun Bayramov.

Ministrul a subliniat, de asemenea, că unitățile forțelor armate armene încă nu s-au retras definitiv din teritoriul Azerbaidjanului.

De la sfârșitul Războiului Patriotic din 2020, 268 de cetățeni ai noștri au avut de suferit ca rezultat al minelor explodate, 45 de persoane – au fost ucise, printre care 3 jurnaliști. Dintre cele 45 de persoane decedate – 35 erau civili. Armenia împiedică procesul de normalizare și eforturile de pace din regiune. Acest lucru constituie o crimă de război, o încălcare gravă a dreptului internațional umanitar și a obligațiilor Armeniei în temeiul Declarației trilaterale”, adăugat Bayramov.


Dosar Media

Ai o noutate?