parlament

Ultimă oră! Votat în primă lectură: Toți deputații din Parlament să rămână fără imunitate parlamentară

Imunitatea deputaților va fi exclusă în cazul infracțiunilor de corupere activă sau pasivă, trafic de influență, exces sau abuz de putere, îmbogățire ilicită și spălare a banilor. Mai mult, în cazul acestor acuzații aduse deputatului, nu va mai fi necesară încuviințarea Parlamentului pentru transmiterea cauzei în judecată, reținerea, arestarea sau percheziționarea persoanei.

Documentul a fost votat în prima lcetură de către deputații de la PAS, Partidul ”Șor”, socialiștii și comuniștii nu au susținut proiectul și au declarat că îl vor ataca în instanță.

Dacă proiectul va fi susținut și în a doua lectură, atunci toți deputații vor rămâne fără imunitate.

În cadrul ședinței de Guvern, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a explicat că scopul acestui proiect este prevenirea și combaterea corupției de nivel înalt.

”Proiectul a fost avizat pozitiv și de Curtea Constituțională. Propun ca și Guvernul să susțină acest proiect de lege. Sperăm că în Parlament se vor găsi voturile necesare pentru a exclude acest „scut” pentru tragerea la răspundere, care este imunitatea parlamentarului pentru infracțiunile de corupție”, a spus ministrul

Proiectul a fost votat cu votul a 64 de deputați din Legislativul de la Chișinău.

Turcan Ana

Ai o noutate?