ULTIMA ORĂ! Veronica Dragalin a fost aleasă pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție

Veronica Dragalin a fost aleasă pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție. Candidatura sa urmează să fie propusă spre aprobare Consiliului Superior al Procurorilor.

Veronica Dragalin este angajată în sistemul de justiție al Statelor Unite ale Americii, iar mama acesteia, Elena Dragalin, care la fel locuiește în SUA.

Veronica Dragalin este fiica Elenei Dragalin, președinta organizației Moldova-AID și cea care organizează în fiecare an tradiționala Convenție moldo-americană, eveniment care întrunește reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale americane și din Republica Moldova, dar și persoane originare din Republica Moldova și stabilite cu traiul în Statele Unite ale Americii.

Veronica Dragalin a studiat la Dreptul la Universitatea din Virginia, considerată una din cele mai bune facultăți de Drept din Statele Unite ale Americii. Procurorul a instrumentat numeroase cazuri de corupție mare în Statele Unite.

Consiliul Superior al Procurorilor a anunțat concus pentru funcția procuror-șef al Procuraturii Anticorupție în data de 4 februarie. De atunci, termenul limită pentru depunerea dosarelor de concurs a fost extins în cadrul mai multor ședințe CSP, acesta fiind prelungit până în data de 11 aprilie curent.

Turcan Ana

Ai o noutate?