Ultima oră! Stare de alertă în energetică: Propunerea Guvernului ca răspuns la ”problema privind livrarea gazului”

Declararea stării de alertă în energetică este propunerea Guvernului Gavrilița, ca răspuns la ”problema privind livrarea gazului”. Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu a declarat după ședința Comisiei Situații Excepționale că dificultățile privind aprovizionarea cu gaze naturale la prețuri rezonabile, sunt specifice mai multor țări, nu doar Republicii Moldova. a

Astăzi am avut discuții cu conducătorii întreprinderilor responsabili de sectorul energetic, precum „Moldovagaz”, „Termoelectrica”, „Moldelectrica” și a altor instituții, pentru a vedea care sunt pașii de urmat. Tot astăzi, în baza deciziei grupului de lucru în domeniul energetic, a fost convocată ședința CSE pentru a aproba măsurile necesare de protecție ale consumatorilor, precum și de asigurare aprovizionării cu gaze a țării noastre. ”. 

„În cadrul comisiei am decis ca Guvernul să vină cu măsuri compensatorii pentru cetățeni în urma creșterii prețului la gazele naturale. A fost luată decizia ca să fie folosită toată păcura care este în rezervele statului în același timp a fost mandat Energocom ca să negocieze diverse surse de energie pentru Republica Moldova”, a declarat Spânu, care a precizat că decizia integrală a Comisiei pentru Situații Excepționale cu privire la situația aprovizionării cu gaze naturale a Republicii Moldova va fi publicată mâine.

Dosar Media

Ai o noutate?