Facebook: Ambasada RM în Irlanda

Soarta dreptului la vot a fost decisă, moldovenii din Irlanda vor putea vota – locația a fost schimbată

Deși exista un risc major ca moldovenii din Irlanda să nu poată participa la alegerile din 1 noiembrie din cauza restricțiilor impuse de autoritățile irlandeze în contextul pandemiei de coronavirus, Ambasada Republicii Moldova în Irlanda, anunță la miez de noapte că a primit un răspuns afirmativ din partea statului Irlandez.  Totuși, locația a fost schimbată.

”Chiar acum, Ambasada a primit aprobarea finală pentru scrutinul electoral din 1 noiembrie 2020! A fost aprobată altă locație pentru cele trei secții de votare în orașul Dublin și pentru Limercik. Au fost impuse și alte condiții pe care urmează să le respectăm, dar ne vom putea exercita DREPTUL LA VOT! Ambasada va publica pe pagina de Facebook și web o scrisoare pentru deplasarea la secțiile de votare. Toate detaliile le oferim mâine, urmăriți pagina Ambasadei. Vă mulțumim pentru răbdare, a fost un exercițiu extrem de complicat, pe alocuri fără precedent”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Moldovenești în Irlanda.

Autoritățile din Irlanda au decretat pentru întreaga țară cel mai înalt nivel de restricții până la 1 decembrie 2020, ceea ce implică aplicarea unor restricții dure și complexe, implicit de deplasare în raza de 5 km a reședinței / domiciliului persoanei, fapt care ar limita posibilitatea deplasării la secțiile de votare constituite în această țară.

Dosar Media

Ai o noutate?