Foto: diez.md

ULTIMA ORĂ! Răsturnare de situație – Curtea Constituțională îi întoarce SIS-ul Maiei Sandu?

Magistrații Curții Constituționale au suspendat astăzi legea votată de deputații PSRM și platforma parlamentară „Pentru Moldova” prin care Serviciul de Informații și Securitate a trecut din subordinea Președinției în cea a Parlamentului.

Astfel, Înalta Curte admis cererea de suspendare a acțiunii Legii adoptate în trei decembrie pentru modificarea unor acte normative, depusă de deputatul PAS Sergiu Litvinenco, prin care SIS-ul a fost scos din coordonarea președintelui țării.

Astfel, acțiunea legii a fost suspendată până la soluționarea în fond a cauzei.

„Soluția suspendării este necesară pentru a evita prejudiciile şi consecinţele negative iminente pentru ordinea constituţională”, au conchis magistrații de la Curtea Constituțională.

Se întâmplă la câteva zile după ce deputații PSRM – Pentru Moldova au votat pe bandă rulantă mai multe proiecte controversate și activ contestate de opoziție, fără a fi examinate corespunzător de către parlamentari.

Printre acestea sunt proiectele bugetar-fiscale pentru anul 2021 și proiectul de transfer al SIS-ului de sub administrația Președinției în subordinea Parlamentului. Pe toate aceste proiecte de lege, opoziția a depus contestații la Curtea Constituțională.

Dosar Media

Ai o noutate?