Colaj: Dosar Media

ULTIMĂ ORĂ! PSRM a solicitat amânarea validării mandatului lui Sandu, CCM a intrat în deliberări

Astăzi, are loc ședința Curții Constituționale privind validarea rezultatului alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova. În debutul ședinței, reprezentantul concurentului electoral Igor Dodon a cerut amânarea validării mandatului de președinte al Maiei Sandu, invocând că pe rol la CSJ se află o cauză împotriva Maiei Sandu pentru lezarea onoarei și demnității.

„Reieșind din anumite circumstanțe, la moment, este intentată o cauză, nu sunt întrunite condițiile pentru a începe ședința respectivă. Este vorba de un briefing de presă organizat pe 13 noiembrie, în care, Maia Sandu a adus acuzații grave și a prejudiciat imaginea concurentului Igor Dodon. A fost de natură să influențeze preferințele alegătorilor. A fost în ultima zi a campaniei electorale, iar Igor Dodon nu a putut să vină cu o replică”, a spus Nicolae Fomov, reprezentantul lui Igor Dodon.

De altă parte, reprezentantul concurentului electoral, Maia Sandu, Olesea Stamate, a declarat că această contestație este tardivă.

”Suntem parțial pregătiți pentru a răspunde la această întrebare, eu sunt la curent cu cererea înaintată în instanța de judecată. Deoarece e o cerere depusă tardivă și are drept scop tergiversarea procesului de validare a alegerilor”, declară Stamate.

 

Dosar Media

Ai o noutate?