Ultimă oră! Prima reacție a socialiștilor și comuniștilor, ce spun despre Igor Dodon -Briefing de presă la sediul BCS

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au organizat în această dimineață un briefing de presă în timp ce la domiciliul lui Igor Dodon aveau loc percheziții.

”Ceea ce s-a produs astăzi cu colegul nostru, Igor Dodon este un show de doi bani. Zilnic, deputații din fracțiunea noastră primesc amenințări. (…) Multe învinuiri, mule învinuiri grave și nefondate”, a declarat Vlad Bătrâncea.

”Aceasta este fața acestei guvernări, care nu înțelege ce înseamnă democrație și nu înțelege ce înseamnă justiție corectă. (…) Învinuirile aduse colegului nostru Igor Dodon sunt ridicole. Am putea înțelege anumite persecutări la adresa opoziției atunci când ei ar demonstra câteva rezultate în domeniul justiției. (…) Considerăm că acei care au pornit această provocare vor să provoace destabilizări.”, a adăugat Bătrâncea.

Fostul președinte al țării, Igor Dodon, s-a pomenit în această dimineață cu procurorii la ușă. Potrivit Marianei Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Dodon este acuzat de trădare de patrie, corupere pasivă și îmbogățire ilicită.

„Perchezițiile se efectuează inclusiv la alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasiva) art.181/2( acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337( trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită)”, a declarat confirmat Mariana Cherpec, procurorul responsabilă de comunicare cu mass-media.

De precizat că săptămâna trecută procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordonanța privind repornirea urmăririi penale în dosarul „kuliok”.

Dosar Media

Ai o noutate?