Ultima oră! Percheziții acasă la Igor Dodon – Este vizat în dosarul ”KULIOK”

Percheziții la domiciliul ex-președintelui țării, Igor Dodon. Fostul șef de stat s-a pomenit cu procurorii la ușă.

Din primele informații disponibile, ar fi vorba despre noul dosar penal deschis pe numele lui Dodon, în dosarul ”Kuliok”, după ce recent Procuratura Generală anunța repornirea unei cauze penale pe acest subiect.

De precizat că săptămâna trecută procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordonanța privind repornirea urmăririi penale în dosarul „kuliok”.

Dodon este bănuit de finanțare ilegală a PSRM de un grup infracțional organizat.

Este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

Aceleași surse au menționat că acțiunile de urmărire penală vor avea loc pe mai multe adrese.

De precizat că săptămâna trecută procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordonanța privind repornirea urmăririi penale în dosarul „kuliok”, după ce în mai 2020, Procuratura Generală condusă pe atunci de Alexandr Stoianoglo a dispus neînceperea urmăririi penale, menționând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.

Dosar Media

Ai o noutate?