Colaj: Dosar Media

Ultimă oră! Patru persoane au fost răpite de către forțele separatiste

Patru persoane au fost răpite de separatiştii din stânga Nistrului. Informația a fost comunicată în cadrul unui briefing de presă de către președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică Alexandru Jizdan și viceprim-ministra pentru reintegrare, Cristina Lesnic.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, declară în special, în perioada pandemiei sunt grav încălcate drepturile omului în stânga Nistrului. Mai mult, Lesnic afirmă că se poartă discuții, atât în formatul 1+1, cât și cu participarea altor negociatori.

„Este o încălcare flagrantă a tuturor normelor de drept. Pe perioada de pandemie a degradat constat situația în stânga Nistrului. Deocamdată nu am primit vreun răspuns la toate solicitările noastre, expediate în adresa mai multor organisme internaționale”, a declarat viceprim-ministra pe Reintegrare, Cristina Lesnic.

 

Președintele Comisiei Securitate Națională și Ordine Publică, Alexandru Jizdan, a declarat după ședința comisiei, la care a participat șeful SIS, ministrul de Interne, dar și alte persoane din structurile specializate, că persoanelor răpite li s-au pus un sac în cap.

 

„S-au depășit toate liniile roșii. Dintre cei patru, doar un cetățean este angajat al Ministerului Afacerilor Interne. Despre ceilalți trei bărbați nu se cunosc multe detalii. Li s-au pus câte un sac. Toate cele 4 răpiri au avut loc după aceeași schemă”, a declarat președintele comisiei Securitate și Ordine Publică, Alexandru Jizdan.

Răpirea celor patru persoane are interes electoral, acuză PAS

Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, cere să nu fie folosite destinele oamenilor în context electoral.

Mai mult decât atât, Grosu afirmă că în plinul campaniei electorale, se dă mult de bănuit care este adevărul în cazul răpirii celor patru persoane și cine este interesat în această răpire, dând vina pe conducerea actuală a Republicii Moldova.

”Nu vă ocupați cui aranjarea campaniei electorale a lui Dodon. Foarte mult dă de bănuit când s-a produs acest eveniment, cineva încearcă să capitalizeze pe această tragedie. Nu folosiți destinele oamenilor în scopuri electorale. Sunt sigur că cetățenii Republicii Moldova îi va taxa dur pe cei implicați” declară Grosu.

Vicepreședintele PAS, Igor Grosu mai declară că răpirea celor patru persoane este o provocare în contextul febrei electorale.

”Noi ne vom gândi foarte atent, dacă această operațiune pusă la cale, nu face parte cumva dintr-un scenariu mai mare. Lui Igor Dodon îi transmitem că viața cetățenilor este mai importantă, decât cochetările și solicitările lui Krasnoselski și a altor forțe, cu care se întreține Dodon”, adaugă Grosu.

Menționăm că, PPDA a anunțat că va înregistra o moțiune simplă în Parlament împotriva ministrului de Interne și a șefului de la SIS.

Întrebat dacă va susține această moțiune, președintele Comisiei Securitate Națională și Ordine Publică, deputatul PDM,  Alexandru Jizdan, a declarat următoarele:

”Noi am îndemnat organele de aplicare a legii să fie mult mai pro-activi. Vom discuta și în interiorul PD, în ce măsură autoritățile statului au făcut ce trebuiau în timp oportun. Fiecare partid are agenda sa, deci poate înainta o moțiune de cenzură, e dreptul lor”.

 

 

 

 

Dosar Media

Ai o noutate?