Moțiune simplă de cenzură împotriva Ministrului de Interne, Pavel Voicu

Fracțiunea Platformei DA va înainta la următoarea ședința plenară a Parlamentului o moțiune simplă împotriva ministrului afacerilor interne, Pavel Voicu, după ce o investigație jurnalistică a demonstrat că Voicu a fost implicat în mușamalizarea unui dosar penal al nepotului deputatul PSRM, Corneliu Furculiță. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari.

„Fracțiunea Platforma DA cere ca Procuratura generală să autosesizeze pe marginea înregistrărilor audio, difuzate ieri, în care se presupune că sunt vizați ministru al afacerilor interne Pavel Voicu și deputatul Corneliu Furculiță. Am reținut că nu a urmat nici o dezmințire din partea ministrului sau deputatului privind autenticitatea convorbirilor audio. În acest context, fracțiunea Platformei DA va înainta la următoarea ședința plenară moțiunea simplă pe activitatea ministrului afacerilor interne, care și așa a acumulat mai multe bile negre în ultima perioada de timp în contextul creșterii vertiginoase a accidentelor rutiere și răpirii cetățenilor noștrii de așa zis МГБ din Transnistria”, a declarat Slusari.

Jurnaliștii de la portalul Nord News au publicat mai multe interceptări, printre care și o discuție cu a nepotului deputatului PSRM Corneliu Furculiță și Ministrului de Interne, Pavel Voicu.

Și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că va sesiza Procuratura Generală în acest sens. Acesta susține că deputatul socialist, Corneliu Furculiță, membru al Comitetului Executiv Politic al PSRM, s-ar face vinovat de trafic de influență și abuz de funcția și statutul pe care le deține.

Atât Corneliu Furculiță, cât și Pavel Voicu au calificat informațiile apărute în presă drept unele false.

Dosar Media

Ai o noutate?