Ultimă oră! Ministerul Apărării confirmă furtul de milioane din cadrul armatei – Ar fi dispărut bocani, veste tactice, căști de protecție, uniformă militară

Ministerul Apărării a confirmat informația privind furtul echipamentului militar din cadrul Brigăzii 2 infanterie motorizată din Chișinău.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, pe acest caz “a fost desfășurată o cercetare administrativă de către reprezentanții Comenduirii militare a Armatei Naționale”.

”Toate materialele acumulate au fost transmise, ulterior, la Inspectoratul de Poliție Buiucani, care a intentat o cauză penală pe acest caz pe faptul comiterii infracțiunii cu referire la sustragerea patrimoniului militar, precizează ministerul. Potrivit comunicatului, neajunsurile au fost depistate în timpul procesului de primire-predare a funcției de comandant de unitate”, se artă într-o reacția a Ministerului Apărării.

Potrivit informațiilor apărute în presă, în perioada noiembrie 2021 și până în prezent, la Brigada 2 infanterie motorizată de pe Str. Vasile Lupu, mun. Chișinău, a dispărut echipament militar în sumă de circa 2 milioane de lei.

”O mare parte din echipamentul dispărut face parte din lotul donat țării noastre de către SUA. E vorba de saci de spate, veste de protecție, veste tactice, căști de protecție, uniformă militară, bocani etc.

Turcan Ana

Ai o noutate?