ULTIMĂ ORĂ! Legea miliardului furat, ABROGATĂ de Parlament

Legea privind emisiunea obligațiilor de plată derivate din garanțiile de stat nr.807 din 17 noiembrie 2014 și nr.101 din 1 aprilie 2015, lege votată în 2016, a fost abrogată astăzi de Parlament. Este vorba de legea prin care miliardul a fost pus pe umerii cetățenilor. „Pentru” au votat deputații PSRM, din Partidul Șor, dar și transfugii din platforma Pentru Moldova.

Celelalte fracțiuni care au boicotat ședința consideră că acest proiect este unul populist, rezolvă problema jafului miliardului și că recuperarea banilor furați este singura soluție.

Opoziția a calificat proiectul drept unul populist. În opinia deputatului Platformei DA Igor Munteanu, singura cheie pentru dezlegarea fraudei bancare „ține de tragerea la răspundere a vinovaților, confiscarea averilor, conturilor și avioanelor de lux, cercetarea penală și vânarea internațională” a tuturor celor implicați.

„Miliardul rămâne furat, indiferent de abrogarea propusă de PSRM. Soluția legii N.235/2016 nu este ideală, dar nu avem o alternativă mai bună. Mai mult, proiectul 491 nu respectă axioma după care orice chestiune care implică cheltuielil bugetare cere avizul guvernului, cere și acordul BNM, are nevoie de o analiză minuțioasă a consecințelor sale legale și economice, mai ales că riscurile de instabilitate financiară sunt la fel de reale ca și în ianuarie 2014, atunci când vestea fraudei bancare a stimulat o cădere bruscă a leului și o creștere dramatică a prețurilor la bunurile de consum”, a comentat deputatul Platformei DA Igor Munteanu.

Dosar Media

Ai o noutate?