Ultima oră! Încă un președinte al unei secții de votare din Rusia face agitație pentru Dodon

În Capitala de nord al Rusiei, orașul Sankt Petersburg, vor fi deschise 3 secții de votare, două dintre care urmează a fi conduse de către simpatizanții formațiunii PSRM și candidatului la funcția de președinte Igor Dodon.

Astfel, una dintre secțiile din Sankt Petersburg urmează a fi condusă și coordonată de către Roman Ivan. Analiza de profil a acestuia atestă că distribuie materiale care reflectă prioritar activitatea Partidului Socialiștilor și a liderului neformal al acestora, Igor Dodon, dar și apare la întruniri alături de Dodon.

Astăzi însă, în ultima zi de campanie, Roman Ivan a distribuit o postare a deputatului Socialist, Grigore Novac, care îndeamnă oamenii să îl viteze pe Igor Dodon din primul tur. Asta în condițiile în care, legea le interzice președinților birourilor elctorale să facă campanie pentru un candidat sau altul. Postarea este însoțită de o poza cu buletinul de vot, în care, este vizibilă doar candidatura lui Igor Dodon, în detrimentul altor candidați, numele cărora este ilizibil.

”Economisim 60 de milioane și alegem din primul tur”, scrie președintele uneia dintre secțiile de votare din Rusia, Roman Ivan pe Facebook, alături de poza unde singurul nume citeț este Igor Dodon.

Postarea distribuită de Roman Ivan este a lui Grigore Novac, deputatul socialist care scrie că ”...Votăm Igor Dodon”.  

Și Elena Bulhac, președinta unei asociații a moldovenilor din orașul Kursk, va prezida secția de votare numărul 31 din același oraș. Aceasta apare într-un video, în care, îndeamnă oamenii să participe la vot. Elena Bulhac spune că va fi organizat transport pentru cei care nu locuiesc în orașul Kursck, acest lucru fiind contrar legislației electorale.

O investigație realizată zilele trecute de către Dosar Media, demonstrează faptul că 8 dintre cei 17 președinți a-i secțiilor de votare din Federația Rusă au afiliere cu Igor Dodon ori PSRM.

 

Dosar Media

Ai o noutate?