ULTIMĂ ORĂ! Igor Dodon spune dacă îl va da afară pe directorul SIS, Alexandr Esaulenco

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, declară că nimeni nu intenționează să îl dea afară pe directorul Serviciului de Informație și Securitate, așa cum se speculează în presă. O declarație în acest sens a fost făcută de către Dodon în cadrul emisiunii sale ”Igor Dodon – răspunde”.

”Nimeni nu vrea să îl dea afară pe directorul SIS, domnul Esaulenco așa și rămâne în funcția de director. El a fost votat de către deputații Blocului ACUM și PSRM. Acest director rămâne în funcție, întrucât consider că este o persoană responsabilă și profesionistă, care face față”, declară Igor Dodon.

Amintim că Alexandr Esaulenco a fost numit în funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova de către Parlamentul Republicii Moldova la 25 iunie 2019. La 16 martie 2020, prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova nr.1511 i-a fost conferit gradul special de general-maior al Serviciului de Informaţii.

În perioada 1999 – 2019 a deţinut diverse funcţii în cadrul Serviciului de Informaţii şi Securitate al R. Moldova, inclusiv și funcția de director adjunct al instituției, începînd cu luna noiembrie 2018.

În anul 1999 a absolvit Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Facultatea de Drept, specialitatea Drept penal.

Dosar Media

Ai o noutate?