Ultima oră! Deputatul PAS, Lilian Carp anchetarea foștilor procurori Viorel Morari și Roman Statnîi

Deputatul PAS, Lilian Carp, cere Procuraturii Generale anchetarea foștilor procurori Viorel Morari și Roman Statnîi, care figurează într-un material jurnalistic în privința deposedării de avere prin șantaj a fraților Kheyman, oameni de afaceri din Rusia. Despre asta a anunțat astăzi deputatul PAS, într-un briefing de presă.

„Am făcut acest demers către Procurorul General interimar, Dumitru Robu, în care solicit următoarele: Pe 11 octombrie 2021, pe portalul de știri jurnal.md a fost publicat un material jurnalistic potrivit căruia la 27 martie 2018 au fost arestați frații Kheyman, doi oameni de afaceri din Federația Rusă. Potrivit lor, arestarea a avut loc într-un dosar penal despre care susțin că le-a fost fabricat de Roman Statnîi și Viorel Morari, în favoarea unui grup criminal condus de un fost deputat ai Dumei de Stat ai Federației Ruse.

Pornind de la cele descrise, precum că în spatele deposedării de avere a celor doi oameni de afaceri ar fi vizați foștii procurori PA, care au acționat la comanda unui fost partener de afaceri ai fraților Kheyman precum și faptul că coordonatorii operațiunii de estorcare de bani era șeful PA, Viorel Morari, în calitate de deputat al RM consider că aceste acuzații grave și informații sunt de interes sporit.

De aceea, solicit examinarea prezentei interpelări. Solicit PG să se autosesizeze și să întreprindă toate acțiunile ce i se impun conform legislației pentru examinarea și investigația informațiilor”, a declarat Carp.

Dosar Media

Ai o noutate?