Foto: Jurnal.md

ULTIMĂ ORĂ! Curtea Apel îi dezleagă mâinile procurorului general interimar să intenteze un dosar penal pe numele lui Dodon, în cazul renumitului ”kuliok”

Curte de Apel Chișinău a deschis calea legală pentru reînceperea urmăririi penale în privința fostului șef de stat, Igor Dodon, în dosarul ”kuliokului”. Anunțul a fost făcut de către fostul deputat PPDA, Iurie Reniță.

”Vă aduc o veste foarte bună: cu puțin timp în urmă, Curtea de Apel Chișinău, a casat integral Hotărârea Judecătoriei Chișinău (sector Ciocana) privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki”, a declarat Iurie Reniță.

Prin această Hotărâre a Curții de Apel Chișinău, Reniță menționează că ”a fost deschisă calea legală pentru reînceperea urmăririi penale a fostului șef de stat, Igor Dodon în dosarul “kuliokului”, pe care i l-a transmis fostul lider al PD, Vladimir Plahotniuc într-o înregistrare video publicată pe internet, despre care Dodon spunea că e trucată.

Iurie Reniță menționează că Procuratura Generală are acum ”toate posibilitățile să facă o investigație imparțială, echidistantă și în strictă conformitate cu legislația în vigoare”.

Turcan Ana

Ai o noutate?