ULTIMĂ ORĂ! Dodon a primit 30 de zile de arest la domiciliu

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a primit 30 de zile de arest la domiciliu.

Dodon, se pregătea să plece peste hotare pe 26 mai, la ora 9 dimineața. O declarație în acest sens a fost făcută de șeful grupului de procurori, care investighează cazul lui Igor Dodon, Petru Iarmaliuc.

„La perchezițiile făcute la domiciliu și în automobile au găsite probe care confirmă că el urma să plece peste hotarele Republicii Moldova, astăzi, la ora 9:00. A fost găsită valută străină în sume mari care indicau caracterul intenționat de a părăsi teritoriul Republicii Moldova. Ținând cont de complexitatea cazului și că dumnealui este vizat și în altă anchetă penală efectuată de Procuratura Generală, având în vedere riscurile care se deja se produseseră cu un complice de-al său, s-a recurs la reținere și deja astăzi la înaintarea mandatului de arestare preventivă”, a menționat  Iarmaliuc.

Igor Dodon a fost reținut și escortat din casa sa din sectorul Buiucani în izolatorul Direcției de Poliție Chișinău, de pe Tighina 6, pe data de 24 mai, după mai bine de 10 ore de percheziții.

În dimineața zilei de marți, 24 mai, ofițerii SIS și CNA, în comun cu procurorii Anticorupție, au descins la domiciliul, dar și în alte locații care au legătură cu fostul președinte și ex-liderul PSRM Igor Dodon. 

Potrivit Procuraturii Generale, descinderile au avut loc în baza unor bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Turcan Ana

Ai o noutate?