UE solicită încetarea focului la granița dintre Azerbaidjan și Armenia

Uniunea Europeană solicită încetarea focului la granița dintre Azerbaidjan și Armenia, iar reprezentantul special al UE se va deplasa în ambele țări pentru discuții.

Acest lucru se arată într-o declarație a Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell.

Într-o declarație, Șeful Diplomației Europene a afirmat că la granița dintre Armenia și Azerbaidjan au avut loc lupte care s-au soldat cu victime umane. Borrel consideră că este obligatorie oprirea ostilităților și revenirea părților la masa negocierilor.Președintele Consiliului UE, Charles Michel, este în contact cu liderii celor două țări, a precizat Borrel.

UE este pregătită să își continue misiunea de mediere onestă pentru a atinge obiectivul comun al unui Caucaz de Sud sigur, prosper și pașnic, a declarat Borrel într-un comunicat.

De asemenea, el a menționat că reprezentantul special al UE, Toivo Klaar, va vizita ambele țări pentru a sprijini eforturile de de escaladare și pentru a discuta măsurile ulterioare pentru dialogul dintre liderii Azerbaidjanului și Armeniei.

Dosar Media

Ai o noutate?