UE salută predarea directă a celor cinci deținuți armeni de către Azerbaidjan

UE salută predarea directă (fără mediere) a celor cinci deținuți armeni de către Azerbaidjan.

Acest lucru a fost transmis pe Twitter de Peter Stano, purtător de cuvânt al Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate.

“Acesta este un pas important în direcția creării încrederii necesare între comunități. UE continuă să lucreze în mod activ la normalizarea relațiilor dintre Armenia și Azerbaidjan”, a scris diplomatul.

“Azerbaidjanul este interesat de normalizarea relațiilor cu Armenia”. Acest lucru a fost declarat de Vicepremierul azer Shahin Mustafayev, în cadrul unei întâlniri cu oficiali ruși și iranieni.

Mustafayev a menționat că Baku și-a declarat în repetate rânduri disponibilitatea de a începe negocierile pentru un tratat de pace.

Nu există altă alternativă la normalizarea situației din regiune decât pacea, iar aceasta poate fi obținută în primul rând prin stabilirea unor relații interstatale între Azerbaidjan și Armenia bazate pe recunoașterea reciprocă și respectarea suveranității, integrității teritoriale, inviolabilității frontierelor internaționale”, a menționat Shahin Mustafayev.

Dosar Media

Ai o noutate?