Transnistria a dat undă verde cetățenilor să voteze pe 15 noiembrie – 800 de lei pentru un vot, declară Candu

Transnistria a dat unde verde cetățenilor să voteze pe 15 noiembrie – 800 de lei pentru un vot, declară Candu

Astăzi, autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol au decis să le permită locuitorilor din regiune – deținători ai cetățeniei moldovenești să treacă ”frontiera” în data de 15 noiembrie pentru a vota la alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

Condițiile de trecere a ”frontierei” rămân aceleași ca și la alegerile din 1 noiembrie.

După cum se menționează într-un comunicat al așa numitului minister al afacerilor interne din Transnistria, oamenii din stânga Nistrului vor trebui să arate la întoarcerea în regiune ștampila votat. De altfel, vor fi obligați să stea în carantină timp de 14 zile.

Deplasarea spre secțiile de votare fi permisă începând cu ora șapte dimineața și să se întoarcă în regine nu mai târziu de ora 22:00. Cei care vor depăși perioada specificată vor trebui să completeze o fișă epidemiologică și să stea în carantină.

Liderul pro Moldova, Andrian Candu a declarat că la scrutinul din 15 noiembrie, oamenii din Transnistria vor primi câte 800 de lei  pentru votul pro-Dodon.

”800 de lei va costa votul transnistrenilor pentru Dodon în ziua de 15 noiembrie. Atât li se va da oamenilor din stânga Nistrului pentru votul lor. Dodon știe astăzi că pierde alegerile, atât în țară, cât și peste hotare. De aceea, încearcă să fraudeze. Vor să organizeze între 40 și 80 de mii de alegători din stânga Nistrului”, declară Andrian Candu.

Alegerile prezidențiale din Moldova sunt programate pentru 15 noiembrie 2020. Doi candidați au trecut în turul doi: Igor Dodon și Maia Sandu.

Dosar Media

Ai o noutate?