Toaleta nu e coș de gunoi – Respectă munca altora și gândește-te la ceea ce faci

Toaleta nu e coș de gunoi – Respectă munca altora și gândește-te la ceea ce faci

Toată apa din clădirile rezidențiale și din spațiile comerciale se varsă în sistemul de canalizare. Apoi apele uzate merg la stația de epurare. Acolo îndepărtează toate deșeurile activității umane și le purifică. În cele din urmă, apa revine la râuri.

Cum se purifică apa?

La instalațiile de tratare, apele uzate parcurg mai multe etape:

  • În primul rând, apa este supusă curățării mecanice. Este trimis în rezervoare, unde sunt instalate grătare speciale pentru filtrare. Impuritățile minerale sunt capturate cu ajutorul unor capcane pentru granulație. Aceasta este o astfel de structură în care se așează particule grele, iar deasupra rămâne apă mai curată. După toate aceste manipulări, apa pătrunde în rezervoarele primare de sedimentare.
  • În a doua etapă, tratamentul biologic are loc folosind rezervoare de aerare a nămolului activat. Procesul este similar cu auto-purificarea naturală a apei din rezervoarele naturale. Dar totul merge de multe ori mai repede datorită tehnologiilor speciale.
  • După rezervoarele de aerare, apa este trimisă în rezervoarele secundare de sedimentare, unde este apărată timp de nouă ore. Aceasta este a treia etapă.
  • A patra etapă include dezinfectarea ultravioletă. Anterior, clorul era folosit pentru acest lucru, dar acum se descurcă fără el. Procesul este finalizat prin deversarea efluenților tratați în râuri și rezervoare.

Hmm, care este problema cu șervețelele umede?

Nu ai ghicit încă? Șervețelele umede aruncate în toaletă creează probleme deja în prima etapă de curățare. Vă amintiți când am vorbit despre tancuri cu grătar? Lățimea lor de gol este de numai 6 milimetri. Toate resturile mari rămân pe grătar și apoi sunt îndepărtate, comprimate, deshidratate și duse la gropile de gunoi.

Deci asta este. Șervețelele nefericite sunt una dintre principalele probleme pentru curățarea echipamentelor. Nu se dizolvă în apă și nu se rup. Canalizarea nu este o țeavă dreaptă, ci o întreagă rețea cu viraje diferite și diferențe de înălțime. Părul, hârtia și alte obiecte, cum ar fi o minge de lână, se vor lipi de ea. Și astfel de șervețele sunt aruncate în toaletă în fiecare zi … Nimeni nu a început să numere șervețelele din canal. Dar sunt multe.

Ce este în neregulă cu tampoanele de bumbac și alte gunoaie?

Nu există mai puține probleme cu tampoanele de bumbac. Acestea alunecă cu ușurință prin rețele și ocolesc pasul de curățare mecanică. Deși la a doua etapă, nu ar trebui să mai existe obiecte inutile în apă. Dar tampoanele de bumbac sunt foarte mici și chiar nu se scufundă. Lucrătorii stației trebuie să-și ridice din nou mânecile și să scoată manual bețele din bazin. Uneori tampoanele de bumbac sunt întârziate în alte etape de curățare, unde se folosesc grătare cu găuri mai mici.

Angajații instituțiilor de tratament sunt obligați să lupte nu numai cu șervețele și tampoane de bumbac, ci și cu produse de igienă pentru femei și copii. Pentru a complica lucrurile, tampoanele și scutecele se umflă foarte mult în apă. Se pot bloca în canalizare sau înfunda pompele stației. Acest lucru amenință să oprească orice muncă.

Ce să faci?

Respectă munca altora și gândește-te la ceea ce faci. Pentru început, antrenează-te să nu arunci șervețele și tampoane de bumbac pe toaletă (este banal, dar o poți face). Pentru a nu merge la bucătărie, puteți pune un coș de gunoi mic în baie sau toaletă.

Și este mai bine să refuzați să folosiți șervețele umede și tampoane de bumbac. Gelul dezinfectant și șervețelele obișnuite pot fi utilizate în locul șervețelelor. Tampoanele de bumbac de unică folosință pot fi, de asemenea, înlocuite cu cele reutilizabile.

O alternativă la scutece pot fi scutecele sau articolele reutilizabile. Și pentru femei au fost inventate de mult produsele de îngrijire personală de acest gen. De-ar exista dorință, întotdeauna vor fi căi și opțiuni!

Sursa: green.reo.ru

Dosar Media

Ai o noutate?