Tauber ar fi acceptat ”finanțarea Partidului „ȘOR” din partea unui grup criminal organizat” – Va rămâne fără imunitate parlamentară

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, solicită ridicarea imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată vicepreședintelui Partidului „ȘOR”, deputatului Marina Tauber. Parlamentara este bănuită de „încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale”.

Mai exact, Tauber ar fi acceptat cu bună știință „finanțarea Partidului „ȘOR” din partea unui grup criminal organizat”, dar și ar fi „falsificat raportul privind gestiunea financiară a formațiunii pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate”.

După ce președintele Parlamentului, Igor Grosu, a adus la cunoștință cererile depuse de Dumitru Robu, acestea au fost transmise Comisiei juridice, numiri și imunități. Conform procedurii Comisia are la dispoziție 15 zile pentru a constata existenţa sau inexistenţa unor motive temeinice pentru acceptarea sau respingerea cererii de ridicare a imunității.

De menționat că în această dimineață au loc sute de percheziții la mai multe locații ale Partidului „ȘOR”. Este vorba de un dosar pornit pentru finanțare ilegală a formațiunii.

Dosar Media

Ai o noutate?