Foto: protv.md

Surse// Scandal la CNPF, Veaceslav Platon ar fi dat buzna la ședința unde se examina subiectul MOLDASIG

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon ar fi dat buzna la ședința CNPF, unde se discuta despre subiectul MOLDASIG. Surse din cadrul instituției, ne-au spus că acesta a venit neinvitat, respectiv reprezentanții CNPF au fost revoltați de prezența acestuia, într-un astfel de mod. Respectiv, s-a iscat un adevărat scandal între Platon și cei de la CNPF.

Platon se arată deranjat de faptul că reprezentanții CNPF au solicitat administrare specială în cazul MOLDOASIG, blocând conturile și numirea unui administrator special la companie, iar controversatul om de afaceri ar avea interese colosale în acest caz. Veaceslav Platon acuză reprezentanții comisie că acționează la indicațiile lui Ilan Șor.

Reprezentanții CNPF deocamdată nu au răspuns la telefon pentru a ne confirma sau infirma cele de mai sus. Între timp încercăm să obținem totuși informații oficiale în acest sens.

Compania de asigurări Moldasig în jurul căreia se aude tot mai des cuvântul atac raider a simțit pentru prima dată mâna lui Platon încă în 2012, atunci când controversatul om de afaceri a cumpărat această companie – prin firme interpuse. Atunci șase firme au achiziționat cu 15,6 mln dolari SUA 480 000 de acțiuni ale Moldasig. Trei companii din cele șase, la scurt timp au luat credite de la două bănci comerciale din R. Moldova asigurând cu bunurile companiei de asigurări întoarcerea creditelor. Într-un final acele trei firme nu au mai returnat creditele și desigur că banii au fost luați forțat de către bănci de pe conturile Moldasig. Așa Veaceslav Platon a cumpărat Moldasig tot cu banii Moldasig.

Dosar Media

Ai o noutate?