Foto: facebook/PRO Moldova

Surse: Iată cine sunt următorii doi deputați care vor ieși din PRO Moldova

Încă doi deputați vor pleca de la PRO Moldova, ne-au spus sursele Dosar Media, care au dorit să-și păstreze anonimatul.

După ce Sergiu Sârbu, Grigore Repesciuc, Ruxanda Glavan și Eleonora Graur au anunțat că părăsesc Partidul PRO Moldova, formațiune la care au aderat recent, mai mulți politicieni declară că aceste acțiuni prezumă o înțelegere între Igor Dodon și Ilan Șor, în vederea creării unei coaliții în Parlamentul Republicii Moldova. Respectiv, Dodon ar sta în spatele acestor combinații sau, mai bine zi, acestui joc de dame.

Ieșirile din PRO Moldova nu se încheie aici. În scurt timp ar urma să părăsească formațiunea, cel puțin, încă doi deputați. Sursele Dosar Media ne informează că Gheorghe Brașovschi și Corneliu Padnevici ar fi cei doi deputați care vor pleca de la PRO Moldova.

Așadar, potrivit acelorași surse, în acest mod, Igor Dodon, se asigură că va avea o majoritate stabilă în Parlament, dacă pierde alegerile prezidențiale. Aceasta ar urma să fie formată din deputații care s-au declarat independenți, după ce au părăsit PRO Moldova.

Sergiu Sârbu, Grigore Repesciuc, Ruxanda Glavan și Eleonora Graur, Gheorghe Brașovschi și Corneliu Padnevici sunt deputații care au anunțat că o susține pe Violeta Ivanov, candidat al Partidului ȘOR, la alegerile prezidențiale.

Candidatul la prezidențiale din partea Partidului Nostru, Renato Ustîi consideră că prin intermediul plecărilor din PRO Moldova, Igor Dodon ar crea o nouă majoritate parlamentară. Potrivit lui, ar putea urma și alte retrageri din cadrul formațiunii. El a menționat, în cadrul unei emisiuni televizate că: ”în cazul unei eventuale înfrângeri la prezidențiale, Dodon va trebui să aducă anumite explicații cetățenilor. Actualii parlamentari din PSRM, cei din Partidul ȘOR și cei neafiliați ar putea forma o nouă majoritate în Legislativ, însă fără democrați”.

Același lucru îl dă de înțeles și liderul PRO Moldova, Andrian Candu, care nu a dat prea multe detalii, însă a avut un mesaj sugestiv.

“Sperăm că se vor regăsi în noua formulă așa cum și-au dorit, admitem că vom mai pierde niște colegi. Poziția noastră rămâne ca dintotdeauna, Dodon trebuie să plece”, afirmă Candu

Deocamdată nici purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR, dar nici purtătoarea de cuvânt a staff-ului electoral al lui Igor Dodon nu au comentat acuzațiile.

Dosar Media

Ai o noutate?