Surprizele sondajelor: Ion Ceban și Maia Sandu, lideri în topul încrederii în politicienii din Moldova

Surprizele sondajelor: Ion Ceban și Maia Sandu, în ”topul încrederii în politicienii moldoveni”, asta arăta un sondaj realizat în  perioada 4-15 decembrie de IDIS Viitorul și CBS Research și prezentat pe 20 decembrie.

Potrivit cercetării sociologice, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, se regăsea în topul politicienilor în care populația are cea mai multă încredere. Edilul fiind urmat de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și de liderul PSRM, Igor Dodon.

Potrivit Sondajului, 16,4% din respondenți au spus că au cea mai mare încredere în Ion Ceban, alții 28,5% că au oarecare încredere, 28,5% dintre cei intervievați au declarat că nu au deloc încredere în acesta, iar 8,1% spun că nu au auzit de el.

Maia Sandu inspiră foarte multă încredere pentru 17,6% dintre moldoveni și oarecare încredere pentru 19,1% din respondenți. În același timp, 48,6% au spus că nu au deloc încredere în președinta țării, iar 0,7% din respondenți susțin că nici nu au auzit de ea.

Tot în decembrie, mai exact pe 30 decembrie, absolut neașteptat pentru unii și previzibil pentru alții, în cadrul unui briefing de presă, primarul general al capitalei, Ion Ceban, a anunțat despre lansarea Mișcării „Alternativa Națională”.

Presiunea asupra APL este fără precedent. În această săptămână am discutat cu zeci de primari. Decizia halucinantă pe care o vor la nivel central va pune moratoriu pe angajări, un dezastru care va determina oamenii și mai mult să plece din țară, iar localitățile R. Moldova vor fi nefuncționale. (…) Știu că toți așteaptă o alternativă care să-i unească pe toți, să construiască un viitor, să aibă grijă de oameni în primul rând, o alternativă a lucrului făcut, nu a vorbelor deșarte și a promisiunilor uitate. Declar că inițiez Mișcarea „Alternativa Națională”, ideea îmi aparține, iar echipa îmi este alături”, a declarat Ion Ceban.

Edilul capitalei a mai spus că detalii suplimentare cu privire la acest proiect politic va oferi ulterior. Este curios cum unele sondaje parcă pregătesc opinia publică pentru lansarea unor noi proiecte politice.

Dosar Media

Ai o noutate?