”Sume mari de valută, probe” – Dodon s-ar fi pregătit să fugă din țară

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, se pregătea să plece peste hotare pe 26 mai, la ora 9 dimineața. O declarație în acest sens a fost făcută de șeful grupului de procurori, care investighează cazul lui Igor Dodon, Petru Iarmaliuc.

„La perchezițiile făcute la domiciliu și în automobile au găsite probe care confirmă că el urma să plece peste hotarele Republicii Moldova, astăzi, la ora 9:00. A fost găsită valută străină în sume mari care indicau caracterul intenționat de a părăsi teritoriul Republicii Moldova. Ținând cont de complexitatea cazului și că dumnealui este vizat și în altă anchetă penală efectuată de Procuratura Generală, având în vedere riscurile care se deja se produseseră cu un complice de-al său, s-a recurs la reținere și deja astăzi la înaintarea mandatului de arestare preventivă”, a menționat  Iarmaliuc.

Acesta a făcut declarații în timp ce magistrații din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana  erau în deliberări. Procurorii au cerut în privința lui Igor Dodon arest pentru 30 de zile.

Dosar Media

Ai o noutate?