SUA oferă Republicii Moldova peste 16 milioane de dolari – Pentru ce sunt acești bani

SUA va oferi Republicii Moldova o finanțare suplimentară de 16,7 mln de dolari SUA pentru consolidarea democrației participative. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării celui de-al treisprezecelea Amendament la Acordul de asistență privind obiectivul de integrare europeană dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA pentru consolidarea democrației participative.

Grantul va fi acordat țării noastre prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) pentru consolidarea receptivității instituțiilor publice și reducerea vulnerabilităților instituțiilor și proceselor democratice. Alocarea acestor resurse suplimentare va majora fondurile totale angajate până în prezent în baza Acordului la circa 113 mln dolari SUA, asistență nerambursabilă.

Acordul de asistență privind obiectivul de integrare europeană dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA pentru consolidarea democrației participative a fost semnat la Chișinău, la 28 septembrie 2016.

Dosar Media

Ai o noutate?