Stoianoglo s-a plâns misiunilor diplomatice – Acuză ilegalitățile la care e supus de ”oameni din anturajul șefului statului”

Stoianoglo s-a plâns misiunilor diplomatice – Acuză ilegalitățile la care e supus de ”oameni din anturajul șefului statului”.

Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, atrage atenţia misiunilor diplomatice din ţară asupra situaţiei îngrijorătoare spre care ar aluneca Republica Moldova. Într-o scrisoare deschisă trimisă pe adresa redacţiei şi adresată mai multor ambasadori, printre care şeful Delegației Uniunii Europene, reprezentanţilor Franţei, Germaniei şi Federaţiei Ruse, Stoianoglo scrie că actuala clasă politică şi-ar subordona justiția şi ar utiliza-o în scopuri politice, scrie publika.md.

Procurorul general suspendat atenţionează că, în prezent, în Republica Moldova are loc o concentrare a puterii de stat în mâinile unui grup îngust de politicieni, care prin minciună și manipulare, îndreaptă societatea spre dictatură şi ar face presiuni asupra sistemului judecătoresc.

În plus, Procurorul General suspendat atrage atenţia diplomaţilor că puterea politică ar sprijini implementarea celor mai murdare tehnologii de prigonire a persoanelor neloiale, inclusiv cu pornirea dosarelor penale. 

Stoianoglo dă ca exemplu chiar dosarul deschis pe numele său şi acuză ilegalitățile la care e supus de oameni din anturajul şefului statului, doar pentru că a refuzat să demisioneze din funcție. El susţine că acuzaţiile care-i sunt aduse nu au niciun temei juridic sau factologic.

La final, Stoianoglo le transmite ambasadorilor că partidul de guvernământ are nevoie de sfaturile lor pentru a nu aluneca spre dictatură și fărădelege.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Sorina Ştefîrţă, nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu. Procurorul general suspendat e în arest la domiciliu. El este acuzat de abuz în serviciu, corupere pasivă, fals în declaraţii şi exces de putere şi de declară nevinovat.

Sursa: publika.md.

Dosar Media

Ai o noutate?