Foto:newsmaker.md

Stoianoglo refuză audierile din Parlament: Procuratura nu le va da „muniție” celor implicați în jaful bancar

După ce deputații Platformei DA, au cerut ca Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, să fie audiat în Parlament privind dosarul furtului miliardului, inițitivă votată unanim în Plen, instituția vine cu o reacție.

Într-un comunicat emis de serviciul de presă al PG se spune că conducerea acestei instituții înțelege interesul viu al forului Legislativ pentru subiectul fraudei bancare, care „chiar și în condițiile unui val de blocaje, a avansat esențial”, menționând că Procuratura, nu le va da „muniție” în special celor implicați în această fraudă pentru a ști cum să își construiască planurile.

„Înțelegem, totodată, că acest fapt i-a deranjat atât pe cei implicați în mușamalizarea anterioară a dosarului, cât și pe beneficiarii fraudei, care recurg la orice metodă pentru a-l înlătura pe actualul Procuror General, scăpând astfel, de răspundere penală. La fel, le înțelegem și eforturile în a afla cât mai multe detalii din anchetă pentru a-și construi tacticile ulterioare de apărare.  Procuratura însă, nu le va da „muniție” și va duce investigația până la final, supunându-se doar Legii, iar rezultatele aducându-le la cunoștința societății, lucru pe care-l preconizăm în timpul cel mai apropiat”, este reacția Procuraturii Generale.

Amintim că astăzi, 26 noiembrie, deputații Platformei DA au propus audierea în plenul Parlamentului a procurorului general privind dosarul furtului miliardului. Fapt pentru care deputații au votat unanim. Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari a declarat că furtul miliardului deja trezește un mare dezgust, mai ales după ultimele intervenții ale controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.

Dosar Media

Ai o noutate?